Предложение - популяризиране на проекта
#1
За да има разпространение, трябва да се включат преподаватели по информационни технологии от средните и висшите училища. Дали като уебинар или семинар, дали по някакъв друг начин. Преди време посетих по лична работа две средни училища, там в кабинетите имаха десетина десктоп компютри, на всичките само уиндоус. Във висшето е същото - тук-там споменават Линукс, като започват от Юникс, ДОС, ОС2, на хиляди светлинни години от настоящето.
Отговори
#2
Ами отворения код като цяло не се радва на много голяма популярност особено в десктопа. Света се върти около парите и комерсиалните проекти имат предостатъчно средства, за да инвестират в реклама и всички познати законни и незаконни подходи, за да се разпространява. Отворения код, разчита основно на подкрепа от обществата на добра воля и тук-там минимални до никакви дарения. По-професионално насочените компании пишещи такъв код, се издържат с други способи. Нещата не са толкова прости. Има много какво да се каже, но е дълга и тежка тема.

п.п. Само да вметна, че включването на преподаватели и навлизането в академична и училищната среда е добра идея. По принцип сме отворени към всякакви предложения, щом става дума за популяризиране на отворения код.
Отговори
Потребители разглеждащи темата: 1 гост(и)