GNOME започва да използва кодови имена за версиите си
#1
Популярната десктоп среда за Линукс системи GNOME може да започне да използва кодови имена за версиите си, като първата, която може да замени цифровата сериализация ще е следващата версия, която се очаква да излезе през септември.

Softpedia съобщава, че един от хората, помагащи за развитието на средата е стартирал дискусия в мейлинг листата на GNOME с предложение за въпросната промяна. Той споделя, че въпросът е бил обсъждан по време на GUADEC, редовната конференция за разработчици и партньори на GNOME. Той предлага септемврийската версия да бъде кръстена на името на града, в който се провежда GUADEC, а мартенският релийз - на града-домакин на GNOME.Asia. Следващата версия на GNOME - 3.18 - излиза на 23.09.2015 г. и той предлага версията да носи името Gothenburg. Алън Дей, инициатор на дискусията разисква също така, дали тези имена да се отнасят към финалните версии или в ранните версии за разработчици, както и някои други по-дребни въпроси.

Вижте повече:
Отговори
#2
Мерси, че ни информира,
аз лично тези дни съм зает и нямам никакво странично време, освен за работа и други скучни неща, за това новините малко съм ги прескочил .

Та по темата, идеята на мене лично ми допада, не е нещо ново или което да ни изненада, защото от доста отдавна е модерно да се слагат кодови имена на всичко [1] https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_co...code_names.
* StotinkaOS SOS хранилища .
* (NEW) Fedora COPR хранилища .

Не отговарям на технически въпроси на ЛС.
Отговори
#3
Introducing GNOME 3.20 'Delhi'Отговори
#4
Introducing GNOME 3.22 'Karlsruhe'Отговори
#5
GNOME 3.26[Изображение: Tux-sos_new_logo.png]                                                                                                                                                                                                                                              
Отговори
Потребители разглеждащи темата: 1 гост(и)