Инсталиране на Скайп
#1
Здравейте на всички.
Нов съм във форума и за първи път работя с OS Stotinka. Имам нужда от помощ.
Инсталирах Stotinka на чужд компютър - без проблеми. Единствената трудност, която срещнах е при стартиране на скайп. На собствениците ще им е нужен. Инсталацията е от "Инсталиране-деинсталиране на софтуер". Избрах и 5-те пакета, всичко протече нормално, но програмата не се стартира от шорткъта.
Работя от години с други Линукс дистирибуции и пробвах през терминала, но тук не работят команди от рода sudo и т.н.
Прегледах основни команди в Help за работа с Терминал, но не открих подобни-работещи.
Ще ви бъда благодарен за помоща... Smile
Отговори
#2
Здравейте,

погледнете тази тема за инсталирането на скайп. http://www.stotinkaos.net/forums/thread-...ight=skype

Също така можете да инсталирате и скайп графично, чрез sos-easy-install. Иконата на приложението би трябвало да ви се намира на десктопа.

Поздрави!

Отговори
#3
SUDO

Може да добавите sudo команда използвайки графичното приложение sos-easy-install което е на десктопа, стартирайте приложението въведете root парола и намерете опцията sudo , или прочетете този линк [1] http://www.stotinkaos.net/forums/thread-...light=sudo .

След като добавите sudo, изпълни тази команда.

Код:
sudo yum install skype -y

Ако даде някаква грешка, копирай за да разгледаме, ако всичко протече добре, пробвай да стартираш skype и кажи резултата.
* StotinkaOS SOS хранилища .
* (NEW) Fedora COPR хранилища .

Не отговарям на технически въпроси на ЛС.
Отговори
#4
Здравейте.
Благодаря на всички, които се отзоваха, за да ми помогнат.
Изпълних всичко, което ми предложихте, но проблема не се реши.
Малко предистория. Скайп не искаше да се инсталира и при опити да инсталирам няколко вида Уиндос 7, с вграден сървис пак 1. Това ме наведе на идеята да инсталирам друга ОС - в случая Стотинка. Лека е, бърза и много интуитивна, ще пасва на собствениците на компютъра, които са възрастни хора.
След неуспеха ми реших да прибегна до по-твърди мерки и току-що направих формат на харда, на ниско ниво. Това понякога ми е помагало и е изчиствало проблеми. В момента инсталирам наново и пак ще пиша докъде съм стигнал с проблема.
Поради спецификата на работното ми време мога да споделям само сутрин, за което се извинявам, за закъснението. Smile Smile Smile
Отговори
#5
Странно, може ли да ни кажеш какъв по точно е хардуера на машината?
Също ,ако можеш да обясниш по добре, защото аз не разбирам още какъв по точно е проблема, skype не се инсталира или не се стартира?
* StotinkaOS SOS хранилища .
* (NEW) Fedora COPR хранилища .

Не отговарям на технически въпроси на ЛС.
Отговори
#6
Здравейте на всички.
Отново със съжаление трябва да споделя, че скайп упорито не се инсталира. След формат на ниско ниво, нова инсталация и следване указанията на всички, които предложиха нищо не се получи. Споделям обаче, че: Скайп  не се инсталираше и преди на Уиндоус 7. Единственото, което ми остана, за да го имат все пак собствениците на компютъра бе да инсталирам Уиндоус XP. И отново за съжаление не се получи. Нямам идея защо. Предишният път, когато преинсталирах този компютър - преди 5 години, работеше добре с Уиндоу 7 Ultimate, Скайп също нямаше проблем. Между впрочем дори ГомПлеър не тръгна - на XP-то.
Искам да благодаря още веднъж на всички, които отделиха от времето си, за да помогнат. Успех на Админите и на всички, които споделят своя опит - безкористно. Smile  Smile  Smile
До нови срещи...


Преместено от админ. @ivo
Отговори
#7
Ако все още имаш Линукс на машината, без значение какъв, може да копираш изхода от конзола
Код:
cat /proc/cpuinfo | grep -i sse2
Подозирам, че става въпрос за стар процесор, който не поддържа инструкция sse2. Много нови програми я изискват, единственото решение е използването на достатъчно стари версии на тези програми, които са работели преди 3-4г. Това е естествен процес да бъдат "пенсионирани" голяма част от остарелите процесори.
Отговори
Потребители разглеждащи темата: 1 гост(и)