B-trust
#31
(11-01-2016, 13:45)iliyan71 написа: Ясно няма да стане за момента през firefox. Пробвах през виртуална машина но там не ми разпознава дори флашка да не говорим за ел. подпис.

Електронен подпис се подкарва мн. трудно. Преди време си спомням, че се борихме на една Федора да го подкараме с един познат. Не си спомням как точно стана, но знам, че се чувахме с издателите поне 20 пъти и накрая тръгна, но честно казано не си спомням какво точно правихме. Познавам един пичага, който в момента ползва електронен подпис на Лунукс машина и ще говоря с него да видим дали няма някакво решение и на какво точно го ползва и когато имам резултати ще пиша в темата. А що се отнася до виртуалната машина - вероятно не ти разпознава USB, защото трябва да се добави като устройство. Виж в опциите на виртуалната машина от къде можеш да добавиш филтър за устройството. Ето по-долу ти пускам видео какво трябва да се направи. Хоста е Убунту, но общо взето това е подхода: https://www.youtube.com/watch?v=eIVq1m9Y-3c
Отговори
#32
(12-01-2016, 12:39)exwol написа: А що се отнася до виртуалната машина - вероятно не ти разпознава USB, защото трябва да се добави като устройство. Виж в опциите на виртуалната машина от къде можеш да добавиш филтър за устройството. Ето по-долу ти пускам видео какво трябва да се направи. Хоста е Убунту, но общо взето това е подхода: https://www.youtube.com/watch?v=eIVq1m9Y-3c

Инсталирал съм добавка за USB: "VirtualBox 5.0.12 Oracle VM VirtualBox Extension Pack" отивам както е на видеото разрешавам USB 2 но като му дам да добави ми казва че няма достъпни устройства. Възможно ли е да е от версията на VirtualBox-са.
Отговори
#33
(12-01-2016, 14:04)iliyan71 написа: Инсталирал съм добавка за USB: "VirtualBox 5.0.12 Oracle VM VirtualBox Extension Pack" отивам както е на видеото разрешавам USB 2 но като му дам да добави ми казва че няма достъпни устройства. Възможно ли е да е от версията на VirtualBox-са.

Ами едва ли е от версията на Виртуалбокса. Сигурен ли си, че си инсталирал правилно добавките? Виртуалната машина трябва да е спряна, когато правиш филтъра и естествено устройството трябва да е включено в УСБ 2.0 порт, да не го слагаш в 3.0 ако имаш такъв порт де?
Отговори
#34
Може ли тази команда?

Код:
VBoxManage list extpacks
* StotinkaOS SOS хранилища .
* (NEW) Fedora COPR хранилища .

Не отговарям на технически въпроси на ЛС.
Отговори
#35
Заповядай:
[iliyan@localhost ~]$ VBoxManage list extpacks
Extension Packs: 1
Pack no. 0: Oracle VM VirtualBox Extension Pack
Version: 5.0.12
Revision: 104815
Edition:
Description: USB 2.0 and USB 3.0 Host Controller, Host Webcam, VirtualBox RDP, PXE ROM, Disk Encryption.
VRDE Module: VBoxVRDP
Usable: true
Why unusable:
[iliyan@localhost ~]$
Отговори
#36
Всичко изглежда ОК със добавката, и VirtualBox би трябвало да намира усб устройствата. Я пробвай това, виж дали си във тази група vboxusers .

За да добавиш потребителя, изпълни:

Код:
sudo usermod -G vboxusers <име на потребител>

След което пробвай отново.
* StotinkaOS SOS хранилища .
* (NEW) Fedora COPR хранилища .

Не отговарям на технически въпроси на ЛС.
Отговори
#37
(12-01-2016, 14:22)exwol написа: Ами едва ли е от версията на Виртуалбокса. Сигурен ли си, че си инсталирал правилно добавките? Виртуалната машина трябва да е спряна, когато правиш филтъра и естествено устройството трябва да е включено в УСБ 2.0 порт, да не го слагаш в 3.0 ако имаш такъв порт де?

Последния път като го пробвах, тази функция не работеше както трябва. Обаче беше отдавна.
Отговори
#38
(12-01-2016, 14:53)ivo написа: Всичко изглежда ОК със добавката, и VirtualBox би трябвало да намира усб устройствата. Я пробвай това, виж дали си във тази група vboxusers .

За да добавиш потребителя, изпълни:


Код:
sudo usermod -G vboxusers <име на потребител>

След което пробвай отново.

Здравей, след като изпълних командата усб устройствата ги откри. Инсталирах вин хп и ел.подписа тръгна и си работи засега. Мерси много на всички за помощта. За сега може да маркирате темата за решена докато не се намери решение за ел.подписа в нашата OS.
Отговори
#39
Супер, току що добавихме vboxusers при инсталация на VirtualBox от sos-easy-install, да няма подобни проблеми . Така,че следващата версия ще решава този проблем , мерси че докладва!
* StotinkaOS SOS хранилища .
* (NEW) Fedora COPR хранилища .

Не отговарям на технически въпроси на ЛС.
Отговори
#40
Здравейте, поне в Windows зора с електронните подписи е че трябва plug-in от Firefox-a който да се инсталира - signTextJS. Надявам се да съм бил полезен.
Отговори
Потребители разглеждащи темата: 1 гост(и)