Анкета: Инсталационни образи
KDE
LXDE
MATE
XFCE
CINNAMON
[Резултатите]
 
 
StotinkaOS - Инсталационни образи
#1
Здравейте приятели! Ние, екипът на StotinkaOS, обмисляме възможността да издадем допълнителни инсталационни образи.
Чрез тях ще се предоставя различна работна среда по подразбиране. Това е обичайна практика при много Linux дистрибуции.
Ще се радваме да споделите вашето мнение, както и на кои среди отдавате предпочитание.
Отговори
#2
По принцип не съм фен на различните от GNOME среди, но гласувах за XFCE. Ползвал съм я преди доста време и най се доближава до това, което аз си представям, но това все пак си е мое лично предпочитание. KDE ми идва повече шарена и никога не съм ползвал такава среда. Някои хора обаче я предпочитат и вероятно има за какво. Колебаех се м/у LXDE и XFCE, но все пак предпочитанията ми са за XFCE въпреки, че понякога нуждата от по-лека среда е за предпочитане. Вярно, че по-съвременните машини се справят перфектно и все по-малко има нужда от супер лека среда, но е хубаво да има алтернатива. По мой наблюдения XFCE е почти два пъти по обемна от LXDE, но пък има повече GUI възможности за конфигурация и вероятно би била по-удобна за по-начинаещи потребители.
Отговори
#3
Gnome е готин но на мен най-много ми липсва Мate Smile Другата алтернатива за мен би била XFCE,най-вече заради много възможности за конфигурация и по-леките изисквания за системни ресурси.
God is a Dj and House is my Religion

[Изображение: fobnHd2.png]

Bavarian's Blog
Отговори
#4
Аз гласувам за Мate и Xfce. Също не съм голям привърженик на КДЕ.

Отговори
#5
(13-04-2016, 16:23)crazyroler написа: Аз гласувам за Мate и Xfce. Също не съм голям привърженик на КДЕ.

XFCE прави добро впечатление - лесна ориентация, център за настройки, теми и др.  Smile
Пробвал съм и LXDE, но там настройките ми изглеждат разхвърляни, бързото действие сякаш е за сметка на някои удобства при работа.
Отговори
#6
MATE
XFCE
Отговори
#7
Моите предпочитания са към XFCE и KDE. Първата най-много съм я ползвал от леките среди и останах с много добри впечатления. За втората, по-скоро имам желание да я изпробвам отново, а и ми харесва в някои отношения откъм графиката и QT Toolkit.

(13-04-2016, 14:20)exwol написа: Колебаех се м/у LXDE и XFCE, но все пак предпочитанията ми са за XFCE въпреки, че понякога нуждата от по-лека среда е за предпочитане. Вярно, че по-съвременните машини се справят перфектно и все по-малко има нужда от супер лека среда, но е хубаво да има алтернатива. По мой наблюдения XFCE е почти два пъти по обемна от LXDE, но пък има повече GUI възможности за конфигурация и вероятно би била по-удобна за по-начинаещи потребители.
Според мен, на опростените среди никога няма да им мине модата. От време на време, човек се нуждае от нещо просто и изпитано или пък има нужда да се върне за малко към такъв вид взаимодействие. Още повече, при съвременните среди няма тенденция за запазване на възможностите да се конфигурират по такъв начин.
Отговори
#8
Свикнал съм с KDE заради другото българско дистро УСУ, но идеята да има образи с различни работни среди е много добра и я подкрепям напълно! Освен тия двете български дистрота ползвам и Mint с работна среда Cinnamon, но не я виждам в анкетата?!
Отговори
#9
Здрасти Пламенчо,
благодарим за предложението , вече добавихме и CINNAMON към анкетата. Първоначално не го бяхме добавили понеже мислихме ,че интереса ще е малък към тази работна среда, както и да е който иска може да гласува сега и за нея .
Иначе идеята наистина е хубава, реших ме да се допитаме до потребителите за да научим и тяхното предпочитание, заедно да изберем средата за алтернативен образ , който сигурно ще бъде наличен за сваляне при наличие на нова версия 7.3 или евентуален следващ билд на образ . Gnome 3 си оставя главна работна среда, докато другия образ ще бъде просто алтернатива за тези които не харесват Gnome 3.
* StotinkaOS SOS хранилища .
* (NEW) Fedora COPR хранилища .

Не отговарям на технически въпроси на ЛС.
Отговори
#10
И ас съм за канелата (Cinnamon). От всички среди тя ми харесва най-много визуално. Smile
Отговори
Потребители разглеждащи темата: 1 гост(и)