Гейминг под StotinkaOS и съпътстващи приложения
#1
Имали начин да подкарам програма на име Discord i  2ри въпрос колко е надежна стотинка за gaming дали всички повечето игри ще тръгват както и при Windows
Отговори
#2
Здравей и добре дошъл при нас. Промених малко заглавието на темата ти, за да е по-ясно какво се търси във въпроса ти. Принципно игри за Линукс като цяло има и то не малко и спокойно могат да бъдат играни на StotinkaOS, друг е въпроса, че още от сега казвам, ако основно заниманията са ти гейминг, то в такъв случай Линукс не е твоята ОС. Принципно не очаквай всичко да работи така както при Win.

По въпроса с Diskord, може ли да ни кажеш каква е тази програма или поне да ни дадеш линк към сайт или нещо подобно, за да ни я представиш и да можем да дадем адекватен отговор.
Отговори
#3
(28-05-2016, 22:10)exwol написа: Здравей и добре дошъл при нас. Промених малко заглавието на темата ти, за да е по-ясно какво се търси във въпроса ти. Принципно игри за Линукс като цяло има и то не малко и спокойно могат да бъдат играни на StotinkaOS, друг е въпроса, че още от сега казвам, ако основно заниманията са ти гейминг, то в такъв случай Линукс не е твоята ОС. Принципно не очаквай всичко да работи така както при Win.

По въпроса с Diskord, може ли да ни кажеш каква е тази програма или поне да ни дадеш линк към сайт или нещо подобно, за да ни я представиш и да можем да дадем адекватен отговор.

https://discordapp.com/ ако steam върви без проблеми и всички игри се рънват добре аз повече претенции нямам Smile
Отговори
#4
Програмата за Линукс до колкото видях не е налична, което ще рече, че и за StotinkaOS. Може да се ползва web app-а или пък да се пробва да се подкара Windows .еxe-то под WINE. Колкото до Steem, да може да се инсталира на sOS, но не всички игри, които са в каталога на Steem ще вървят. Трябва да се провери за конкретна игра. Можеш да си направиш проверка.
Отговори
#5
(29-05-2016, 22:28)exwol написа: Програмата за Линукс до колкото видях не е налична, което ще рече, че и за StotinkaOS. Може да се ползва web app-а или пък да се пробва да се подкара Windows .еxe-то под WINE. Колкото до Steem, да може да се инсталира на sOS, но не всички игри, които са в каталога на Steem ще вървят. Трябва да се провери за конкретна игра. Можеш да си направиш проверка.

Wine Staging ? Имам го инсталирано на едно Xubuntu и от време на време за отмора си пускам Kingdoms of Amalur   Reckoning

Върви без проблем.
Отговори
Потребители разглеждащи темата: 1 гост(и)