[РЕШЕН]Инсталация на Opera
#1
Здравейте,
   Реших да понауча нещо ново и за пръв път се занимавам с Linux. Избора ми падна на StotinkaOS /Ahinora 6.8 x64/. Изглежда много приятно и работи гладко. Поне засега. Докато не съм омазал нищо Wink . Все още. Исках да инсталирам Opera, но по-време на инсталацията още в началото срещнах следния проблем...    
   И тъй като познанията ми по англ. са малко повърхностни реших да попитам следното. Къде да търся въпросния пакет /ако така се нарича/, от който се нуждае системата? Доколкото разбирам това е - libnotify.so.4()(64bit). Може би. И по какво да позная точно този, който на мен ми е необходим? Ако има някаква особеност при инсталацията му бих желал да я знам предварително. Да спомена, че преди да се занимавам с браузъра пуснах едно обновление на софтуера и всичко си мина много гладко. Благодаря.
   Инфо за системата ...    
Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.
                                                                                                                                                                     Тери Пратчет
Отговори
#2
Добре дошъл, мисля ,че тази версия на Opera едва ли ще стане . Може да пробваш със версия 12.16 [1] http://www.opera.com/download/guide/?os=linux , ако толкоз държиш на този браузър .
Или да пробваш 7-ма версия на StotinkaOS , там най новите версии на Opera вървят без проблем, даже може да си инсталирате браузъра от sos-easy-install .
* StotinkaOS SOS хранилища .
* (NEW) Fedora COPR хранилища .

Не отговарям на технически въпроси на ЛС.
Отговори
#3
Благодаря за "светкавичния" отговор. Да не забравяме, че е неделя Blush все пак. Да, държа на този браузър и с тази версия на Opera се получи. Благодаря отново.
   Щом обаче твърдите, че във  7-ма версия на StotinkaOS новите версии на Opera вървят без проблем значи е така. Ще пробвам с версия 7-ма. А инструмента sos-easy-install много ми допадна. Перфекциозно дето се казва Cool . Измислено е много добре и е супер полезно за дилетанти като мен.
   Благодаря за отделеното време и внимание.
                                                         С уважение.
Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.
                                                                                                                                                                     Тери Пратчет
Отговори
Потребители разглеждащи темата: 1 гост(и)