[Решен] Домашна мрежа за споделяне на файлове - SSH!
#11
Казусът отдавна е решен и ползвам постоянно SSH за шейрване на файлове между различните железа но все стотинка-стотинка. Имам едно ново, допълнително питане. Има ли някакъв начин пуснат SSH от Стотинката да бъде отворен в андройд устройство по обратния ред и да мога от него да ровичкам в компютъра и да разглеждам папките и информацията в него, както влизам от единия компютър в другия. Идеята е, че искам от TV бокс и от телефона, които са андроид, да имам някакъв достъп подобен на този с SSH между двете стотинки, не знам дали е възможно по този начин, не знам и изобщо има ли някакъв друг начин, но смятам, че ще ми е удобно така и отделно имам близо терабайт флакове които физически е невъзможно да слушам без външен хард забоден в бокса, а такъв нямам и не ми се занимава, просто ми се иска ако има начин да шейрна папка или целия си хард за да е удобно. Мъчих различни неща относно ssh, но всичките са от телефона да бъде пуснато, не и да се свърже с пуснат сървър. Абе.. разбрахте идеята ми като цяло се надявам, пък дали е мисията възможна и как точно ще се случи очаквам да ми кажете! Благодаря !
   [Изображение: 835300.png] 


Отговори
#12
(08-12-2017, 12:55)kamen_i_t написа: Казусът отдавна е решен и ползвам постоянно SSH за шейрване на файлове между различните железа но все стотинка-стотинка. Имам едно ново, допълнително питане. Има ли някакъв начин пуснат SSH от Стотинката да бъде отворен в андройд устройство по обратния ред и да мога от него да ровичкам в компютъра и да разглеждам папките и информацията в него, както влизам от единия компютър в другия. Идеята е, че искам от TV бокс и от телефона, които са андроид, да имам някакъв достъп подобен на  този с SSH между двете стотинки, не знам дали е възможно по този начин, не знам и изобщо има ли някакъв друг начин, но смятам, че ще ми е удобно така и отделно имам близо терабайт флакове които физически е невъзможно да слушам без външен хард забоден в бокса, а такъв нямам и не ми се занимава, просто ми се иска ако има начин да шейрна папка или целия си хард за да е удобно. Мъчих различни неща относно ssh, но всичките са от телефона да бъде пуснато, не и да се свърже с пуснат сървър. Абе.. разбрахте идеята ми като цяло се надявам, пък дали е мисията възможна и как точно ще се случи очаквам да ми кажете! Благодаря !

Да, можеш да достъпваш по SSH от Андорид устройство, но ти трябва някакъв файл менажер, който поддържа подобна функция. Бих ти препоръчал ES File Explorer File Manager Инсталирай си го на Андорида и в настройките му ще видиш как да си добавиш хоста със StotinkaOS. Ако не се ориентираш ще ти помогна да го конфигурираш.
Отговори
#13
Благодаря, значи правилно съм се насочил, аз дори го бях инсталирал вече, но нещо не се оправих.  В мрежа ли къде какви да ги върша.. ако може жокер къде и какво да направя точно, ще съм благодарен, че не съм го ползвал приложението и не знам как трябва да се случат нещата.. при Stotinka лесно - пиша във файловия мениджър ssh://IP и съм бомба, ама това чудо му разцъках настройките, но нещо го гледам като индианец.. Big Grin !
   [Изображение: 835300.png] 


Отговори
#14
(08-12-2017, 18:40)kamen_i_t написа: Благодаря, значи правилно съм се насочил, аз дори го бях инсталирал вече, но нещо не се оправих.  В мрежа ли къде какви да ги върша.. ако може жокер къде и какво да направя точно, ще съм благодарен, че не съм го ползвал приложението и не знам как трябва да се случат нещата.. при Stotinka лесно - пиша във файловия мениджър ssh://IP и съм бомба, ама това чудо му разцъках настройките, но нещо го гледам като индианец.. Big Grin !

Отваряш приложението и горе в ляво ще видиш бутона на менюто. Там влизаш в Мрежа > FTP в дясно горе ще видиш бутонче "Създай", маркираш него и избираш SFTP от списъка.

За сървър: Въвеждаш IP на машината със SOS
Порт: Съответно порта. По подразбиране е 22 ако не си го сменявал ръчно.
Потребителско Име: Името на твоя потребител на машината със SOS
Парола: Паролата за потребителя ти
Вход с ключ: Не го отмяташ
Кодиране: AUTO
Покажи като: Тук си избираш име, което да те ориентира коя машина достъпваш. Не е от значение как ще го кръстиш, по твоя преценка си е.
Отговори
#15
(08-12-2017, 19:03)exwol написа: Отваряш приложението и горе в ляво ще видиш бутона на менюто. Там влизаш в Мрежа > FTP в дясно горе ще видиш бутонче "Създай", маркираш него и избираш SFTP от списъка.

За сървър: Въвеждаш IP на машината със SOS
Порт: Съответно порта. По подразбиране е 22 ако не си го сменявал ръчно.
Потребителско Име: Името на твоя потребител на машината със SOS
Парола: Паролата за потребителя ти
Вход с ключ: Не го отмяташ
Кодиране: AUTO
Покажи като: Тук си избираш име, което да те ориентира коя машина достъпваш. Не е от значение как ще го кръстиш, по твоя преценка си е.

Великан си, получи се, това е супер удобно и върши повече от перфектна работа за тази ми идея, голямо БЛАГОДАРЯ !!!!  Rolleyes Rolleyes Rolleyes
   [Изображение: 835300.png] 


Отговори
Потребители разглеждащи темата: 1 гост(и)