[Решен] Принтер Brother DCP 7055W
#11
Здравейте, и аз имам проблем с подобен модел принтер. Моят модел е BROTHER DCP-7055. Инсталирах драйверите посочени от IVO ... http://support.brother.com/g/s/id/linux/...l#DCP-7055 и принтера заработи ( след като спрях SELinux ) но не ми работи сканиращото устройство. При опит за сканиране с програмата ОПРОСТЕНО СКАНИРАНЕ ми показва съобщение : " НЕУСПЕШНО СКАНИРАНЕ , НЕ МОЖЕ ДА СЕ ОСЪЩЕСТВИ ВРЪЗКА СЪС СКЕНЕРА "
Ще се радвам ако някой разбиращ помогне въпреки необичайното време за подобен род дейности!
Отговори
#12
Принтера тръгна на Linux Mint 18.3 без проблем! Благодаря на всички "ОТЗОВАЛИ СЕ"
Отговори
#13
С този си пост отговарям на Darth Vader, устройствата ни са еднакви (Brother DCP-7055W) , решението се оказа просто, но ми трябваше доста време да го намеря, но така.. който не е научен да чете достатъчно  Big Grin Cool ! 
 

След като мина доста време от момента в който питах тук и не можех да си инсталирам драйвъра на принтера дори, нещата ми станаха по-ясни с течение на времето. След инсталиране на пакетните драйвъри за модела ми, принтера работеше и с USB и с Wi-fi - но скенера така и не се откриваше и не работеше въпреки инсталирания драйвeр. Разбрах на какво се дължи невъзможността скенера към устройството ми да се свърже и да си върши работата или ако не друго, по този начин поне успях да го накарам да бъде открит от сканиращото приложение и да работи (изпробвано със Simple Scan, Xscane, Gscan2pdf, Gimp). Споделям го, тъй като може да е полезно на някого, защото доста време се лутах и опитвах различни неща докато намеря решение, което всъщност се оказа просто и го има в сайта на производителя! 


След като е инсталиран драйвeра се изпълняват и се следните две команди:

Код:
brsaneconfig4 -a name=kamen model=DCP-7055W ip=192.168.100.2
brscaneconfig4 -q | grep kamen

*Добавят се: име на потребител - модел на устройството - IP адрес на хоста
*Някъде го пишат brscanconfig2, не знам защо, но логиката е една и съща.След solution-a, тотално избягах от dual-bootа с MS, който пазех основно поради това и разни други дреболии, на които не бях открил вариант все още, но всичко с времето си, опитите и грешките... достигнах до момента вече самостоятелно да се справям с Linux и да намирам решение на всичко което ми е нужно.. адекватна е максимата, че невъзможни неща няма, възможностите са неограничени! И най-важното, вече навсякъде само Ext4... Shy !

И последно допълвам и казвам на DarthVader, че под Mint (който ползвам от време на време на една от машините ми) трябва да направи абсолютно същото за да работи адекватно скенера /поне при мен беше така/, не знам как иначе си го накарал да сканира, а опитвах наистина доста неща и там, но може грешката да е в мен. 

Желая успех, поздрави!
Отговори
#14
Принтера и компютъра, не бяха мои. Просто един познат бе решил да скъса с Windows и ме помоли да му инсталирам някаква линукс дистрибуция на която ще му върви въпросният принтер. Първата дистрибуция на която се бях спрял беше СТОТИНКА, но скенера не работеше. След това сложих някакъв ЛИНУКС МИНТ и скенера сработи. Детайли не си спомням но и до ден днешен си го ползва.

Изпратено от моят SM-G950F с помощта на Tapatalk
Отговори
Потребители разглеждащи темата: 1 гост(и)