Майкрософт се присъедини към Linux Foundation
#1
Както се казва - какво по дяволите? Big Grin Това, не съм си го представял. Каква ли им е целта, на Майкрософт?

 
Цитат:От Майкрософт обясняват този ход с намерението "по-добре да общуват с обществото на отворения код". Изявлението беше направено на Connect Event.

https://www.kaminata.net/index.php/itnov...foundation
Отговори
#2
Тази любов не е на много добре. Но.. както има един руски лаф "поживя па видим".

Отговори
#3
Да не стане Уиндоус, безплатен и отворен? Big Grin Нещо са намислили, ама и да искат да ползват сорс и пакети, те са достъпни. Ще видим, какви са им целите. Мисля, че скоро ще се разкрият.
Отговори
#4
Безплатен и отворен, едва ли, въпреки че няма нищо невъзможно. По скоро ме съмнява да не почнат, да крадат идеи преди те да бъдат реализирани, да плеснат патента и после да се тупат в гърдите, както става всеки път, вижте ние сме най-великите.

Отговори
#5
Е то предполагам, си има клаузи и условия, преди да станеш член на тази фондация. Може би, искат друг да им реши проблема, дето си надробиха, с тоя нов Уиндоус.
Отговори
#6
Според мен M$ търсят решения за нов източник на печалби в дългосрочен план. Явно спец службите много ги задушават с искания и условия за снасяне на информация вече. Възможно е да виждат изход в нови проекти с отворен код, където поставянето на код събиращ информация е почти невъзможно. Да не забравяме, че доста от големите им инвестиции през последните години се провалиха. Например Skype, Nokia. Windows силно се съмнявам, чеще му отворят кода, според мен то вече не зависи и само от тях.
Отговори
#7
С оглед на събитията към днешна дата... Nokia вече си върнаха лиценза, и скоро ще видим "новите" Нокии. Видяхме и нещо, което никой не очакваше, а именно кросплатформена поддръжка между W10 и XboxOne. Тази функционалност беше обявена по това време, ако не ме лъже паметта.
Не мисля че M$ ще отворят кода на системата, или ще направят операционната система безплатна. По-скоро ми се струва, че се опитват да се доберат до нов пазар. Потребителите на Linux среди. Една нищожна част от разработчиците на развлекателен софтуер(разбирайте видео игри, не нещо с Х-ове) поглеждат към потребителите на Линукс. Според мен това е целта им. Да се доближат максимално до тези потребители, да симулират загриженост за софтуера с отворен код, а в същото време да си продават игрите. Нещо като двойна игра. Ще видим, дано да греша, защото иначе нищо добро не очаквам от това.

Между другото, реших да мина на StotinkaOS, след като изгърмя скандала с лицензионните права на W10 и правото на M$ да следят 24/7 какво, как, и по кое време върши потребителя, без неговото изрично съгласие за в бъдеще. Е това ме ядоса, и ето ме. Е да пак използвам windows, но много рядко, основната ми операционна система е Stotinka OS.
Отговори
#8
(18-11-2016, 11:21)ghostface написа: Това, не съм си го представял. Каква ли им е целта, на Майкрософт?

 

Ми целта им е да нахранят патока Big Grin

[Изображение: 65jyFFI.jpg]
[Изображение: Tux-sos_new_logo.png]                                                                                                                                                                                                                                              
Отговори
Потребители разглеждащи темата: 1 гост(и)