Различните графични среди
#1
Здравейте, създадох темата и в друг посещаван форум, но пиша и тук. Искам да ви попитам нещо от чисто любопитство, което може да е полезно на "нови потребители". Интересно ми е има ли някаква графика или класация, било и събрана информация, в която са сравнени различните графични среди под линукс, например XFCE, KDE, MATE, GNOM, CINNAMON, LXDE и т.н. Аз имам някаква представа, но ми е интересно има ли някъде информация с по конкретни факти, където средите се сравняват +/- от към проиводителност, лекота, персонализация, ресурси, които черпи и т.н. - информация като цяло, било в сравнение, било не. Без значение дали има такава събрана информация, нека поне всеки изкаже мнение или пък подреди лична класация с по няколко думи +/- на средите над които ползва или има наблюдение. Смятам, че ще е интересно и може да се получи смислена тема, благодаря ви!
   [Изображение: 835300.png] 


Отговори
#2
Ето малко информация относно графичните среди:

https://www.linux.com/news/best-linux-de...ments-2016
http://www.tecmint.com/best-linux-desktop-environments/

а в официалните страници на всяка графична среда има описани системните изисквания.

Относно + и -, това е доста относителен въпрос, защото всеки човек има различни предпочитания. На един му харесва едно, на друг, друго и така.

Отговори
#3
Аз ще добавя, че различни версии на тези графични среди се предлагат, в различните дистрибуции. И не е веднага, актуализацията към по-нова версия, на тази графична среда.
Отговори
Потребители разглеждащи темата: 1 гост(и)