[Решен] Два въпроса (работен плот и скайп)
#21
Най добре, направи резервно копие на най важното , триеш потребителя заедно с $HOME и създаваш нов с същото име и нов $HOME .
За жалост с друго не знам как да се помогне , малко странно е това XFCE да не взима XDG директория за Desktop .

Сетих се друго , може да направиш друг потребител и виж там как е зададена тази директория в файла ~/.confg/user-dirs.dirs .
Ако присъства с друго име , може да пробваш да я зададеш еднакво и на потребителя на който има проблем . Не знам дали ще помогне но пък си струва да се пробва всичко .
* StotinkaOS SOS хранилища .
* (NEW) Fedora COPR хранилища .

Не отговарям на технически въпроси на ЛС.
Отговори
#22
Сега се сетих защо може да не ти се показват иконите и десен клик меню на десктопа . Сети ли се тази тема https://www.stotinkaos.net/forums/thread-779.html , ако отидеш в "настройки на работен плот" > "икони" > там където "външен вид" > "вид на икона" трябва да е "Икони на файл/стартери" ти най вероятно имаш "Нищо" .

Точно за това няма нищо на десктопа Smile

Пробвай!
* StotinkaOS SOS хранилища .
* (NEW) Fedora COPR хранилища .

Не отговарям на технически въпроси на ЛС.
Отговори
#23
(13-05-2017, 12:05)ivo написа: Сега се сетих защо може да не ти се показват иконите и десен клик меню на десктопа . Сети ли се тази тема https://www.stotinkaos.net/forums/thread-779.html , ако отидеш в "настройки на работен плот" > "икони" > там където "външен вид" > "вид на икона" трябва да е "Икони на файл/стартери" ти най вероятно имаш "Нищо" .

Точно за това няма нищо на десктопа Smile

Пробвай!
Право в десятката !!!!! Благодарности  Heart Exclamation
edit* тъкмо се зарадвах, ама нещо пак не е като хората... не е от това..
   [Изображение: 835300.png] 


Отговори
#24
Хм жалко тогава, бях обеден ,че е това Sad
* StotinkaOS SOS хранилища .
* (NEW) Fedora COPR хранилища .

Не отговарям на технически въпроси на ЛС.
Отговори
#25
(08-05-2017, 11:29)fortify написа: Прав си. И за нас е трудно да отгатнем откъде се е получил проблема, а от там и дадем точен начин за оправяне. Аз бих направил следното:
1. От менюто използвай приложението "User and groups". Вероятно ще видиш две приложения с еднакво име, но което и от двете да стартираш ще свърши работа. Те са различни, ако искаш виж първо кое повече ти допада, като интерфейс.
2. Създай от приложението нов потребител. Погледни спрямо стария, дали е администратор и в какви групи членува. Идеята е новият да бъде с възможностите на стария. След това му сложи и парола.
3. Излез от стария потребител и влезни в новия. Нагласи интерфейса, както ти допада и се увери, че въпросният проблем не е наличен и при новия потребител.
4. Копирай всички файлове от директорията на стария потребител в новия. Ако има нагласяни приложения в стария, вземи и тях /от типа на Firefox/. Това става като им копираш директориите с настройки.
5. След като си се уверил че всичко е наред с новия потребител, изтрий стария. Това става от същото приложение, което ползва за създаване на новия. Ако те пита дали да изтриеш домашната му директория се съгласи. Ако не те пита, провери дали още е в Home и я изтрий.

Метода е малко бабешки, но предполагам ще ти отнеме 5-10 мин, в зависимост дали си го правил преди и какво искаш да запазиш от стария потребител.
 
Оправих се по този начин, с нов потребител, нагласих си всичко друго и стотинката работи все така перфектно и безотказно, с разликата, че вече имам и десктоп!
   [Изображение: 835300.png] 


Отговори
Потребители разглеждащи темата: 1 гост(и)