Ubuntu, Unity, Gnome....
#1
Здравейте!
Предполагам не сте пропуснали ГОЛЯМАТА новина свързана с обрата в графичната среда в Убунту 18.04. Много ми е любопитно вашето мнение по въпроса.
Как така коренна промяна и спиране на два от големите им проекти?! И още въпроси ще изникнат струва ми се...

Поздрави!
Отговори
#2
Мен лично Ubuntu ме вълнува също толкова, колко ме вълнува какво става с Windows Smile . Единствения плюс от цялата новина , поне според мене е ,че ще се привлекат още потребителя от страната на GNOME и ще се чува все повече . Ако четете OMG Ubuntu ще забележите,че за GNOME вече се пише в всеки втори пост .
* StotinkaOS SOS хранилища .
* (NEW) Fedora COPR хранилища .

Не отговарям на технически въпроси на ЛС.
Отговори
#3
(18-04-2017, 22:26)ivo написа: Мен лично Ubuntu ме вълнува също толкова, колко ме вълнува какво става с Windows Smile . Единствения плюс от цялата новина , поне според мене е ,че ще се привлекат още потребителя от страната на GNOME и ще се чува все повече . Ако четете OMG Ubuntu ще забележите,че за GNOME вече  се пише в всеки втори пост .

Мен повече ме вълнува въпроса зад това действие. Не се ли създава една несигурност в линукс обществото?! Колко години се разработва и се влагат средства в нещо и изведнъж НОЖА?! Не става въпрос за самата графична среда, а за мениджмънта като цяло в стотиците дистрибуции. Как ще се постигне превъзходство над windows i mac по този начин?! Много такива и подобни въпроси ми изникват...
Отговори
#4
А ми разбира се ,че се създава несигурност, но тя по скоро е в тези които ползват Ubuntu, Ubuntu не е Linux Big Grin .
Решиха да инвестират в нещо което се оказа непосилно за тях , и сега го спират . Нито света ще спре , нито ще спрат някои потребители да използват Linux заради това . Linux превъзхожда Windows/Mac/Ubuntu .

Мениджмънта?

Има корпорации като РедХат които печелят милиони от свободен софтуер . Така,че докато тези компании са на печалба , ще има бъдеще и за Linux .
* StotinkaOS SOS хранилища .
* (NEW) Fedora COPR хранилища .

Не отговарям на технически въпроси на ЛС.
Отговори
Потребители разглеждащи темата: 1 гост(и)