Youtube-dl (изтегляне от youtube)
#1
Здравейте. Повечето от вас знаят и ползват приложението, но вероятно има потребители, които не знаят за един от най - мощните инструменти, който се предлага за изтегляне на файлове от youtube.  Youtube-dl  е инструмент, с който можете да теглите с няколко лесно стъпки в желания от вас формат желаното видео от сайта. Има доста опции и възможности, аз ще се фокусирам върху основните и най - простите, надявам се да е от полза на някого! Приложението е конзолно, работи се с терминала основно, но има и графична версия, чрез GUI добавка, Youtube-dl-gui  не покрива много от възможностите, които се предлагат в конзолата, но е графично приложение и вероятно за някой ще е по - опростено и лесно. 
 youtube-dl   //   youtube-dl gui

Eто как да инсталирате пакета и основните команди, с които да рaботите:

1. Влизане в терминала като SuperUser 
2. Yum install youtube-dl.noarch
3. След като пакета е инсталиран, обобщено има следните възможности:
3.1. Най - лесният начин - за да бъде изтеглен клип в mp4 формат  - в терминала въведете youtube-dl и връзката към видеото, което искате да бъде свалено.  Пример: youtube-dl https://www.youtube.com/watch?v=Q8YOkp7i-f0 По подразбиране се запазва в home директорията.
3.2. youtube-dl -F + връзката към клипа ви дава възможност за избор между различни формати, като въведете командата ви излизат различни опции с числа преди тях. За желания формат и резолюция избирате съответното число, eто  пример, нагледно:
[Изображение: 2017-10-29_18-48-01.png]
3.3. Ако искате да изтеглите нещо в mp3 формат командата е следната:
 youtube-dl --extract-audio --audio-format mp3 https://www.youtube.com/watch?v=BfhII6e0PQs
4. Подробно всички опции, които съществуват, може да  прегледате тук , аз просто обобщих няколко от най - ползваните и елементарни неща, с които би се задоволил всеки потребител, подробна информация за всички команди има в дадения линк.


Надявам се да бъде от полза на някого, лично аз не можах да инсталирам графичното приложение, за него е необходим python и инсталирането му е по - особено (ако някой прецени може да доразвие темата относно него), според мен работата с конзолата е предостатъчна и може да се постигне всичко необходимо в няколко прости стъпки, без да се търсят други алтернативи или сайтове, които предлагат същото. Това е едно от най - мощните съществуващи приложения за сваляне и конвертиране от youtube, което може да бъде ползвано от вас. Дано е от полза някому, без да ангажирам за големи познания или идеално обяснение, с мои думи просто написах няколко реда, за да бъде ясно за потребител, който не се е сблъсквал с това!  
Разбира се, ако е необходимо с нещо за youtube-dl или youtube-dl-gui  да бъда поправен или добавен, само би било от полза! 
Желая приятно ползване !
   [Изображение: 835300.png] 


Отговори
Потребители разглеждащи темата: 1 гост(и)